© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Resum del plenari de setembre
1659
post-template-default,single,single-post,postid-1659,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Resum del plenari de setembre

–          Suspensió de l’aplicació de l’ordenança reguladora d’animals de companyia

Este punt tracta d’eliminar l’aplicació que es volia posar en marxa per realitzar els anàlisi als animals de companyia per a sancionar les deposicions fecals al carrer. Votem en contra d’este punt perquè la seua retirada ve a compte de la paralització de la contrata amb l’empresa concessionària SELESA. Una vegada més veiem com dependre d’empreses privades per a funcions que haurien de ser de gestió directa pública fa endarrerir la posada en marxa d’esta proposta. Esta supeditació afecta als veïns de Crevillent ja que tampoc s’ha buscat altra alternativa a este pla. D’eixa manera la incapacitat del govern local fa que estiguem esperant mentre el problema seguix existint al carrer. El partit Socialista també votarà en contra. No obstant la proposta del Partit Popular de retirar-ho prospera gràcies a l’abstenció de Ciutadans i Compromís.

–          Aprovació del projecte d’obres de l’Avinguda de Madrid

 

Pel que fa a les obres de l’Avinguda de Madrid que la convertirà en direcció única, per un costat entenem que ja està pressupostat i considerem que serà una millora en la qualitat de la via. Tot i això creiem que ha sigut una decisió no participativa, ni s’han mirat les prioritats de millora que pogueren haver en altres aspectes. Els grups de l’oposició també consideren que queden buits com la incidència que puga tenir en el trànsit o en l’aparcament. Per este motiu ens abstenim, com també fa la resta de grups, esperant que el pla contemple estes necessitats. D’esta manera s’aprova però amb els vots únics del PP.

 

–          Decrets

Quant a decrets preguntem pel Decret de contractació de la Barraca Municipal per preguntar quina serà la quantia d’este esdeveniment ja que creiem que seria major però és de 21.000 euros. La conseqüent adjudicació a l’empresa més barata, contant molt més el pressupost que les activitats, ens fa suposar que el nivell de la Barraca Municipal d’este any serà paregut al dels darrers anys. Cosa que no cal explicar massa doncs l’opinió pública ja sap sobradament del que parlem.

 

–          Mocions

 

A les mocions, la primera és la presentada per Ciutadans per a la creació d’un manual de protocol de funcionament de l’Ajuntament, la qual cosa ningú veu inconvenient i s’aprova per unanimitat. La segona presentada pel Partit Socialista és per a l’ajuda a l’acolliment de refugiats per la Guerra de Síria. Ens mostrem totalment d’acord amb el text, tot i això, el Partit Popular vol fer una esmena que es aprovada pel PSOE on afegix que es faran les accions d’acord amb el govern espanyol. Com considerem que el fons de la qüestió no varia votem favorablement, no sense dir abans que és un sí crític doncs ha quedat demostrat que les intencions del govern valencià són molt més favorables que les del govern de Rajoy, del qual esperem ben poca cosa pel que fa a la solidaritat. S’aprova per unanimitat.

La tercera moció presentada per Compromís és de suport al pla de la Conselleria d’Educació de subvencionar la compra de llibres de text per als escolars. Entenem que és una qüestió de justícia davant les necessitats que estan passant les famílies. Esta moció s’aprova amb el vot en contra del PP.

Per últim, el PP presenta una moció en defensa de la llengua castellana al col·legi ja que afirmen que el nou govern de la Generalitat vol disminuir la seua presència a les aules. Creiem que es ridícul presentar una moció d’estes característiques sense tenir ningun pla nou damunt de la taula i estant ara mateixa en marxa les línies aprovades per el PP. Quan siga el moment de debatre un nou pla, serà quan tindrà sentit parlar sobre el tema. No obstant, li deixem clar al regidor d’Educació que el castellà té una perfecta solidesa en l’aprenentatge de l’alumnat i que si algun idioma s’ha de protegir perquè no desaparega no és precisament este. Mostrant-nos sempre a favor del plurilingüisme i a no mesclar ideologia amb un tema que hauria de ser estrictament científic. La moció eixirà endavant amb els vots de PP i C’s que votaran junts.

 

–          Renúncia del regidor Daniel Galvany

Per últim, Daniel Galvany i Quesada va presentar la seua renúncia com a regidor davant del ple, ja que no pot compatibilitzar la seua professió de professor per l’horari que té este any. Considera que no seria just per als seus alumnes ni per a la tasca que ha vingut portant a l’Ajuntament perquè no podria dedicar-li la mateixa quantitat d’hores que venia fent fins ara. Així dóna pas a donar les gràcies als companys de corporació, l’actual i la passada, a la seua família, als companys de coalició i fa un sentit record als alcaldes republicans pels qui va fer homenatge a la seua pressa de possessió, i per últim un emotiu record a qui va ser alcalde d’esta localitat, Francisco Llopis.

Seguidament, l’alcalde de la vila anuncia que en el pròxim plenari prendrà càrrec el nou regidor d’esta coalició, el senyor Josep Candela i Muñoz.