© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Selva: “L’alcalde sabia que l’aigua que rebia els Pontets estava contaminada”
1566
post-template-default,single,single-post,postid-1566,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Selva: “L’alcalde sabia que l’aigua que rebia els Pontets estava contaminada”

El Grup Municipal EUPV-ERPV manifesta la seua preocupació davant la greu situació que estan patint més de 300 famílies al nostre poble que, a hores d’ara, han deixat de tindre accés a l’aigua.

 

Des d’ Esquerra Unida-Esquerra Republicana assenyalen i denuncien, en primer lloc, que l’Alcalde de Crevillent era coneixedor que l’Associació de regants de Sant Gaitano estava partint aigua de la depuradora municipal i mesclant-la amb aigua d’ús domèstic i de regadiu que arribava als usuaris dels Pontets, tal com es desprèn d’un informe tècnic amb anàlisis de l’aigua que va tenir registre d’entrada en l’ajuntament els mesos d’agost i setembre de 2013 i que EUPV-ERPV ha conegut a través dels mitjans de comunicació. Així, estaríem davant d’un cas consentit d’abastiment d’aigua contaminada a unes 300 famílies i que ha posat en perill la salut pública.

 

En segon lloc, la coalició d’esquerres ha insistit en que tal com ha vingut demanant EUPV-ERPV al llarg de la legislatura, és necessari que l’aigua estiga baix el control públic, i que en cap cas l’interés privat no s’antepose al bé comú de l’ús de l’aigua i a la seguretat de les persones, que, com s’ha demostrat en este greu cas, ha arribat a estos extrems innecessaris.

 

En esta línia, el regidor Vicent Selva. Ha remarcat que “el grup d’Esquerra Unida-Esquerra Republicana està al costat dels veïns afectats i exigim que els arribe aigua neta i en condicions immediatament, per això demanem en primera instància que l’associació de Sant Gaitano no continue fent xantatge a les 300 famílies afectades i deixe d’obstruir l’arribada d’eixa aigua temporalment a estos veïns. En este sentit, i com a mesura definitiva i permanent, plantegem que aquest ajuntament estudie la possibilitat de fer arribar l’aigua del Taibilla a través de la canalització que puja a Asp per la Garganta.

Foto: DiarioInformacion