© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | “Si volem el Teatre Chapí, ara no podem fallar ni uns ni altres”
2015
post-template-default,single,single-post,postid-2015,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

“Si volem el Teatre Chapí, ara no podem fallar ni uns ni altres”

L’Esquerra de Crevillent ha fet declaracions després d’assistir a una reunió conjunta entre els portaveus del nostre consistori i el Secretari Autonòmic d’Educació a València. Esta visita havia estat programada després de la mantinguda amb el Secretari Autonòmic de Cultura, per tal de tractar una solució per a la construcció del Teatre Chapí. Un Teatre que és demandat pel poble de Crevillent des de fa molts anys. El Secretari d’Educació ha explicat el que ja sabíem per part de Conselleria: que el projecte es va tramitar com a edifici escolar en contra del que la Intervenció de Conselleria i el sentit comú hauria aconsellat, és a dir, fer-ho com un edifici cultural. Esta manera d’actuar de l’anterior govern del PP era qüestionable i ara s’ha demostrat un obstacle més a l’hora d’avançar amb els tràmits, per la qual cosa l’actual Conselleria demana que es retire l’actuació judicial que té l’Ajuntament contra la Generalitat per tal que esta puga passar-ho a Cultura, com a condició prèvia per trobar la solució definitiva. Esta denúncia la va interposar l’Alcalde de Crevillent quan el seu partit, el Partit Popular, ja no presidia la Generalitat, en contra del criteri de l’Esquerra que ja advertia que eixa denúncia no arribaria a cap lloc. I ara es demostra inclús contraproduent.

Per al portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, “siga quina siga la postura que haja tingut cadascú en el passat, ara és el moment de posar-nos d’acord i que la unitat que existix al carrer per tenir esta infraestructura es materialitze en unitat política. Hem de tenir la ment freda i advertir a la gent que no hi ha res guanyat encara. De moment, només tenim la paraula del govern de la Generalitat de construir-lo, una promesa que abans ja teníem amb el PP i que tots sabem com ha acabat. Per tant, encara no és l’hora del triomfalisme sinó del consens i del treball per saber quin serà el projecte definitiu de Teatre que està disposat a pagar la Generalitat, i quins seran els terminis, és a dir, eixes fases plurianuals de les quals parlen i fins quan podrien allargar-se”.

L’Esquerra de Crevillent comprèn la postura de la Conselleria de Vicent Marzà, atès els sobrecostos que han caracteritzat l’empresa CIEGSA, l’encarregada de construir el projecte actual. Josep Candela entén que el projecte actual era un model que res té a vore amb la filosofia de la formació d’esquerres i agraïxen que d’esta manera es puga repensar el projecte per tal de traure allò innecessari i optimitzar els diners en allò important, que es tenir un Teatre digne per a Crevillent.

Des de l’Esquerra, encara que evidentment confien en l’actual Conselleria molt més que quan estava governada per la dreta, alerten del perill de relaxar la pressió ja que coneixent l’actual situació financera de la Generalitat esta obra dependrà en bona part de la voluntat política. Per a Josep Candela, “la via que hauria d’emprendre l’Ajuntament és meridianament clara i és apostar per l’enteniment amb la Conselleria perquè es comence a pressupostar tan prompte com es puga i vore en esta legislatura l’inici de les obres. Entrar en una via de confrontació i d’obstinació entre Ajuntament i Generalitat seria del tot irresponsable i contravé la necessitat urgent que té el teixit cultural crevillentí”.

L’Esquerra de Crevillent ha informat que no prendrà cap mesura de caràcter plenària fins que no sàpiga l’opinió de l’Ateneu de Cultura, per no trencar la unitat d’acció que s’ha establert fins al moment i que reconeixen tant a les entitats culturals que la composen com als partits del consistori que han demostrat amb la gestió d’estes reunions estar per fi remant tots en una mateixa direcció.