Unes festes participatives seran possibles quan tinguem un govern que aposte per democratitzar-les

El Grup Municipal de l’Esquerra torna a constatar desgraciadament que les propostes i les crítiques a la manera de fer del Partit Popular són contestades amb difamacions que no tenen ningun resultat profitós ni per al debat ni per al poble.

La formació crevillentina veu en preocupació el talant utilitzat per la Regidora de Festes, Loreto Mallol, quan contestant a L’Esquerra afirma que “hemos estado trabajando dos grupos municipales que sumamos 11 concejales mientras que su crítica viene de un grupo municipal que suma 2 concejales”. Una frase que denota un profund sentiment sectari que va en el sentit totalment oposat al que vol L’Esquerra per a Crevillent.

El portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, ha declarat: “ni som 2 regidors, ni són els seus 11, ni som el total de 21, la idea d’unes festes participatives sobrepassa l’àmbit polític i escapa de la guerra dialèctica a què el PP ens vol acostumar. Des de l’Esquerra li vam repetir en la Comissió de Festes de l’equivocació en la manera de redactar este contracte, dels perills que podia tenir i del model que usen altres pobles. Ara pregunte Sra. Mallol a la mateixa gent amb qui va consultar, si estan contents amb el resultat de la Barraca. El seu partit havia de pagar amb la foto el vot dels seus socis de C’s i per això ni ens va consultar a la resta ni va voler després atendre les nostres advertències. Per tant, entenga que no podem avisar i ser traïdors a la vegada Sra. Mallol”.

L’Esquerra aposta per unes festes participatives que siguen inclusives i on hi haja mecanismes de participació per a la ciutadania que vaja més enllà de l’àmbit de les institucions. Una festa organitzada junt amb el poble, associacions, comparses i on es demostre que el carrer en festes és de tots. En eixe sentit, l’Esquerra entén que és una evidència que des que governa el Partit Popular les festes han passat a ser cada vegada més restrictives i en conseqüència menys atractives.

“Existeix -segons Candela Muñoz- des de fa temps una obstrucció permanent a la creativitat i als desitjos d’un poble que és eminentment fester, quan l’Ajuntament hauria de ser el garant i el promotor d’eixa multiplicació d’energies. És evident que això va molt més enllà de fer un concurs per a posar-li nom a la Barraca o de repetir cada any els mateixos errors al contractar les actuacions”.