© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Vacances i Covid-19
17840
post-template-default,single,single-post,postid-17840,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vacances i Covid-19

Les vacances estivals es converteixen en la prova de foc de l’anomenada “nova normalitat”, per la qual cosa des de la Regidoria de Consum i Sanitat s’han realitzat una sèrie de recomanacions amb l’objectiu d’intentar resoldre alguns dels dubtes que puguen sorgir en el binomi actual: vacances i Covid-19.

1.- Triar destinació

En el moment de triar destinació és important conéixer les condicions en les quals estaran els serveis: platges, museus, atraccions, espectacles…. i si s’estan veient afectats per les restriccions imposades per la nova normalitat.

Si es viatja a l’estranger, és important informar-se prèviament de les condicions del viatge, tant en l’anada com en la volta, ja que poden exigir-se proves, possibles quarantenes o restriccions. Per a això, aconsellem acudir a la web del “Ministerio de Asuntos Exteriores” i revisar els requisits de cada país. Es poden consultar les restriccions a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/338M92L . És preferible contractar els serveis sempre per escrit, així com entendre bé els serveis contractats i les polítiques de cancel·lacions.

2.- Assegurances de viatge

És necessari llegir bé la lletra xicoteta, perquè la majoria de les pòlisses contractades només contemplen la cancel·lació per circumstàncies de salut i no per causes associades al Covid-19.

3.- Taxa Covid

És convenient si eixim de vacances, per limitació d’aforament en bars i restaurants, que reservem amb antelació i revisar les factures. Quant al “suplement Covid”, hem d’estar informats i donar el consentiment perquè se’ns cobre. En cas contrari, és il·legal.

4.- Lloguers de cases de camp i pisos vacacionals

Tindre sempre un contracte de lloguer, no entregar grans quantitats de diners per endavant, assegurar-se que qui ens ofereix l’habitatge és realment el propietari o acudir a una immobiliària a realitzar el lloguer són les principals recomanacions a l’hora de planificar aquest tipus d’estades vacacionals.

5.- Aeroports

La majoria de companyies sol·liciten estar en l’aeroport com a mínim amb dues hores d’antelació i poden prendre la temperatura tant en l’embarque com en destinació. Des de l’agència de viatges ens poden especificar tots els requisits que hem de complir, tant abans com durant el trajecte. A més podem sol·licitar compensació per cancel·lació, overbooking (sobrevenda), pèrdua d’equipatge i retards de més de 3 hores.

6.- Confinament i vacances

Si estant de vacances es produeix un confinament decretat per un govern i no podem acudir a l’establiment o ens toca quedar-nos confinats en un hotel o apartament per una o diverses setmanes més del que teníem contractat, és el consumidor el que ha d’abonar les despeses d’aqueix confinament.

7.- Devolució de diners en vols o transport per COVID-19

En vols nacionals, es preveu la possibilitat del desistiment sense cap mena de causa i amb una penalització màxima del 20%. En el cas de força major, es pot sol·licitar la devolució íntegra. En cas d’aerolínies internacionals per cancel·lació per força major, la regla general és que no estan retornant els diners, sinó que ofereixen bons. En cas de no estar d’acord s’haurà de realitzar una reclamació per escrit.

“És important recordar que estem immersos en una pandèmia pel que s’ha de continuar amb l’ús de la màscara, el distanciament social i rentada de mans. No s’ha d’eixir de viatge si se sent malalt, responsabilitat i sentit comú en el viatger. En cas de necessitar realitzar una reclamació acudisca a la nostra oficina de Consum, que no tanca aquest estiu”.